SDEN2

€350

De wijnoorkonde, bedoeld voor horecamedewerkers in een uitvoerende functie, voor hen die wijnadvies geven op de winkelvloer of in een bar, café of restaurant. Ook als particuliere wijnliefhebber is deze cursus, SDEN niveau 2, uitermate geschikt om uw wijnkennis te verbreden.

In ons knusse proeflokaal aan de Marktstraat in Ravenstein nemen we u in zes avonden mee in de wondere wereld van wijn. We leren u de basisprincipes van het wijnproeven en de basiskennis van wijn en gaan hierbij een stuk verder de diepte in dan bij SDEN 1.

We leren u wat wijn eigenlijk is, waar druiven uit bestaan en hoe een druif uiteindelijk tot wijn gemaakt wordt.

We leren u wat de meest aangeplante druivenrassen zijn, waar deze geografisch gezien voorkomen, wat de belangrijkste wijngebieden zijn en wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de ‘Nieuwe Wereld’ en ‘Oude Wereld’.

We leren u over de aroma’s in wijn, verschillende wijnstijlen en smaakprofielen en welke wijn/spijs-combinaties het beste te maken zijn en nog veel meer.

De planning is:

  • vrijdag 11 maart
  • vrijdag 25 maart
  • vrijdag 1 april 
  • vrijdag 22 april
  • vrijdag 13 mei
  • vrijdag 27 mei (blindproefavond)

 

Na deelname aan onze cursus kunt u meedoen aan het landelijk erkende examen SDEN 2 (Wijnoorkonde). Dit examen bestaat uit 50 multiple choice vragen en het proeven van 4 wijnen, bij een score van 60% bent u geslaagd! De kosten voor dit examen zijn €85,-. Inschrijven voor dit examen kan via de Wijnacademie: Wijnoorkonde – Wijnacademie

proeverij

Inschrijven

Cursus
Wijnvignet, SDEN2

€350

Contactgegevens

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?