SDEN1

€125

Het wijnvignet, de cursus SDEN niveau 1 is bedoeld als kennismaking met wijn voor mensen die beroepsmatig of als particulier iets meer van wijn willen weten. Zeer geschikt voor medewerkers in de horeca, op een wijnafdeling van een supermarkt, in de wijnhandel/slijterij of een groothandel maar ook zeker voor de particuliere wijnliefhebber!

In ons knusse proeflokaal aan de Marktstraat in Ravenstein nemen we u in twee avonden mee in de wondere wereld van wijn. We leren u de basisprincipes van het wijnproeven en de basiskennis van wijn.

We leren u wat wijn eigenlijk is, waar druiven uit bestaan en hoe een druif uiteindelijk tot wijn gemaakt wordt.

We leren u wat de meest aangeplante druivenrassen zijn, waar deze geografisch gezien voorkomen, wat de belangrijkste wijngebieden zijn en wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de ‘Nieuwe Wereld’ en ‘Oude Wereld’.

We leren u over de aroma’s in wijn, verschillende wijnstijlen en smaakprofielen en welke wijn/spijs-combinaties het beste te maken zijn en nog veel meer.

Tijdens de eerste lesavond ontvangt u van ons het lesboekje ‘Ik weet wat van wijn.’ dit boekje kunt u goed gebruiken ter voorbereiding op het eventuele SDEN 1 examen.

Deze cursus, SDEN niveau 1, is uitermate geschikt voor mensen die iets meer over wijn willen leren maar geen uitgebreide wijncursus willen volgen. Twee avondvullende programma’s waarbij gezelligheid voorop staat!

proeverij

Inschrijven

Cursus
Wijnvignet, SDEN1

€125

Contactgegevens

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?